Publicitat
Confidencial · 25 de Juny de 2019. 00:12h.

El diàleg inviable

Sense interlocutor i sense temari

El diàleg inviable

Les banderes catalana i espanyola al Palau de la Generalitat

El diàleg entre l'administració espanyola i l'independentisme català que exigeixen les autoritats independentistes no sembla viable a hores d’ara, atès que aquestes mateixes autoritats, i altres líders de l'independentisme, llancen contínuament desafiaments, amenaces i desqualificacions de tota mena cap a les institucions de l'Estat, amb campanyes contínues a l'estranger, que deslegitimen, especialment, el seu sistema judicial. A més, l'Estat rebutjaria negociar sobre les peticions independentistes: el dret d'autodeterminació i la llibertat dels dirigents independentistes empresonats.

Les intervencions finals dels acusats durant l'exercici del dret a la útima paraula al judici sobre l'intent d'aplicar el projecte independentista la tardor del 2017, van reflectir clarament la inviabilitat de qualsevol negociació. A més, l’independentisme rebutja el diàleg fins i tot dins de les institucions catalanes, com va advertir Ernest Maragall a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, durant l'acte de constitució del nou consistori.

A més, fonts de l'administració espanyola plantegen el problema de determinar qui és l'interlocutor independentista, atès que hi ha molts dubtes sobre Oriol Junqueras, que a més és probable que segueixi empresonat durant algun temps. Així mateix, les declaracions que fa habitualment el president Torra l’inhabiliten per a complir aquesta funció, i tampoc no sembla que tingui representativitat al món independentista. En la mateixa línia, és totalment descartable un eventual diàleg amb Puigdemont, un fugat de la justícia espanyola. Llavors, qui seria l'interlocutor?

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat