Publicitat
Confidencial · 21 d'Abril de 2020. 00:35h.

El 'farol' s'ha apagat

L'independentisme ja no espanta ningú

El 'farol' s'ha apagat

Pancarta favorable a la independència de Catalunya

La crisi provocada per l'emergència sanitària del coronavirus ha demostrat, entre d’altres qüestions, que la capacitat de l'independentisme per gestionar l'administració catalana amb una certa eficàcia, és gairebé nul·la. Aquest fet no només ha esfondrat la imatge de suposada solvència que tenia la Generalitat de Catalunya en alguns sectors, sinó que ha convençut molts ciutadans, tant catalans com del conjunt de l'Estat, que molt probablement, Clara Ponsatí tènia raó quan va dir que els independentistes catalans anaven “de farol”.

Des del contundent fracàs de l'independentisme durant la tardor del 2017, els dirigents del moviment han anat perdent credibilitat progressivament, atès que no es pot mantenir una ficció durant molt de temps només amb paraules, sense cap fet i sense capacitat de mobilització ciutadana. La realitat és que la persistència dels dirigents de l'independentisme a la utilització d'un llenguatge èpic i ple d'una gestualitat purament simbòlica i molt propera al ridícul, ha estat un element decisiu  per a la seva pèrdua de credibilitat.

En aquest enfonsament també han jugat un paper important els intents dels independentistes catalans d'utilitzar una crisi com a la del coronavirus, de conscuencias tràgiques, per a beneficiar els seus interessos polítics, la qual cosa ha incrementat el seu desprestigi. Prèviament, a l'octubre del passat any, l'independentisme ja va perdre part de la seva imatge, a conseqüència dels violents disturbis que va provocar a diversos punts de Catalunya després de difondre's la sentència contra els dirigents implicats als fets de la tardor del 2017.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#6 Doctor, Barcelona, 21/04/2020 - 22:43

El independentismo se desinfló mediante un simple real decreto, el gobierno asumió todas las competencias, y como buenos dirigentes preocupados por su salario se pusieron en primer tiempo de saludo, y salvo algunos mensajes para su parroquia, todos quietos no sea que me cesen en Madrid y fuera de la administración hace mucho frio

#5 Charly, Barcelona, 21/04/2020 - 19:13

Siempre nos quedará Sabrià para salvarnos a todos, infantes incluídos.

#4 Joanet, Bcn, 21/04/2020 - 18:09

El suflé s'ha desinflat, el farol s'ha apagat.... i fa anys que no es para de parlar del mateix. No ho entenc.

#3 M, Sabadell, 21/04/2020 - 13:30

Estamos en la pantalla de que no es que no asuste a nadie, es que provoca la risa cuando algún iluminado/a intenta defender las bondades de una Catalunya independiente.
Está cercano el día en que se les carcajeen en sus comparecencias, delante de sus propias narices.
Es raro que todavía no haya ocurrido.

#2 Pepe, Alacant, 21/04/2020 - 12:47

También podría ocurrir, que tras la lamentable e incapaz actuación del gobierno central, se reforzara la idea que mejor solos que mal acompañados, ya veremos que ocurre.

#2.1 Ojotuerto, Calafell.tab, 21/04/2020 - 15:29

Tabarnia mejor sola. Con los incapaces catalanes supremacistas acabaremos todos contaminados. La infección llegó de Perpinyà. Y Torra, Junqueras ,Puigdemont han sido incapaces de reaccionar. La Cup asustada y la Colau mejor, ha reaccionado y la UME en Gracia salvando ancianos, la imagen de estos días.el lema catalán "agafa la Mascareta que duri".