Publicitat
Confidencial · 20 de Setembre de 2019. 00:35h.

El flagell del procés

Borrell 'ataca' una altra vegada

El flagell del procés

Imatge d'arxiu de Josep Borrell, responsable d'Exteriors de la UE

Malgrat la seva recent designació per ocupar el càrrec d'Alt Representant de Política Exterior i de Seguretat Comuna de la Unió Europea, Josep Borrell, ministre d'Exteriors del Govern en funcions de Pedro Sánchez, segueix vigilant molt a prop les actuacions de les autoritats catalanes, per frenar de manera contundent qualsevol iniciativa que pugui envair les competències de l'Estat.

Aquest cop, Borrell ha bloquejat un acord de cooperació entre Catalunya i zones del sud de França sobre cooperació a l'àmbit de les xarxes 5G. Aquesta actuació del ministre d'Exteriors, que ha frenat el projecte de la Generalitat mitjançant una intervenció de la Comissió Europea, ha provocat un gran empipament a les autoritats catalanes. Així, el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, ha dit que Borrell "està obsessionat amb Catalunya".

La indignació que Borrell provoca a l'independentisme procedeix no només del fet que és català, sinó també que el seu estricte control sobre les actuacions del Govern de la Generalitat ha implicat un canvi molt notable pel que fa al tarannà de l'anterior ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, del Govern de Mariano Rajoy, que actuava amb una major tolerància sobre aquestes qüestions. Borrell, però, no deixa passar ni una, la qual cosa genera grans emprenyaments al Palau de la Generalitat.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 M, POLINYA, 20/09/2019 - 12:56

Al menos este ministro no tiene los complejos que tenían los populares.

#1 EduardR, BCN, 20/09/2019 - 08:02

Bravo Borrell!!! Una vegada més gràcies!!!