Publicitat

La coalició ERC-JxC està trencada

El Govern?

Imatge d'una reunió del Govern presidit per Quim Torra

El Govern que presideix Quim Torra està afrontant la difícil situació provocada pel coronavirus amb una normalitat que és només aparent. Fonts de la Generalitat expliquen que, en realitat, la coalició entre Esquerra i Junts per Catalunya (JxC), els dos partits que formen l'Executiu català, estan trencades.

A més, ambdues formacions, segons les mateixes fonts, es mouen pensant ja a les properes eleccions catalanes. I, malgrat que aquests comicis ni tan sols han estat convocats, tant ERC com a JxC actuen en funció de la pugna electoral que decidirà sobre el futur control de la Generalitat i, per tant, del moviment independentista català.

En aquest sentit, ni JxC ni Esquerra oculten les seves profundes discrepàncies, la qual cosa provoca que dirigents de l'oposició parlamentària catalana qüestionin la capacitat del Govern per afrontar la greu crisi generada per l'epidèmia. De la seva banda, la CUP, que no forma part del Govern, però normalment ho secunda al Parlament, sembla que està al marge d'aquesta pugna, encara que amplis sectors cupaires estan més propers al grup de Waterloo que, liderat per Puigdemont, controla JxC.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat