Publicitat
Confidencial · 24 de Maig de 2019. 00:20h.

El Govern està desfet

Només s'aguanta pel control del poder

El Govern està desfet

Imatge d'una reunió del Govern presidit per Quim Torra

Si s'analitzen les crítiques de Junts per Catalunya (JxC) a Esquerra dins del marc de la campanya electoral del 26-M, sembla impossible que ambdues formacions mantinguin un Govern de coalició a la Generalitat mitjançant el corresponent pacte. Segons admeten fonts independentistes, la realitat és que l'Executiu entre ERC i JxC, la marca electoral del PDECat, està desfet.

El Govern de la Generalitat simplement intenta seguir viu, per guanyar temps, amb l'objectiu que pugui mantenir-se fins que es dicti la sentència del judici contra els dirigents independentistes processats per l'intent de fer efectiva la declaració d'independència de Catalunya, que es va realitzar al Parlament el 27 d'octubre del 2017. Es creu que la sentència podria dictar-se durant la propera tardor.

Esquerra i JxC pretenen seguir controlant el Govern, per utilitzar l'administració de la Generalitat al servei dels interessos del projecte independentista, especialment, pel que fa als diners públics. Però les dues formacions són conscients que, després de la sentència, no es podrà mantenir el pacte i caldrà convocar eleccions. Malgrat tot, la situació és insostenible, i no es descarta que calgui fer la convocatòria abans de la sentència.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 24/05/2019 - 00:21

"Esquerra i JxC pretenen seguir controlant el Govern, (...), especialment, pel que fa als diners públics". de eso se trata precisamente. hay que llenar el bolsilo propio y el de los amiguetes. La sanidad y la educación que esperen y el resto que reviente.