Publicitat
Confidencial · 18 d'Octubre de 2019. 00:15h.

El Govern perd el control

Desbordat per la situació i la divisió

El Govern perd el control

Imatge d'una reunió del Govern de la Generalitat

El Govern de la Generalitat ha entrat a una fase d'agreujament de la crisi a la qual ja es trobava des de fa alguns mesos, segons fonts de l'administració catalana, que tenen molts dubtes sobre la capacitat de l'Executiu que presideix Quim Torra per controlar la situació a Catalunya. L'actual escenari està marcat pels greus desordres al carrer que s'estan produint com a protesta contra la sentència del judici pels fets de la tardor del 2017.

El president Torra mai no va tenir una influència real sobre els àmbits del Govern controlats per Esquerra, però ara també està tenint greus dificultats amb Junts per Catalunya. En aquest sentit, Torra no ha pogut destituir el conseller d'Interior, Miquel Buch, que ha perdut gran part del control sobre els Mossos d'Esquadra, que s'han negat de manera contundent a tolerar accions violentes de grups d'independentistes radicals.

Un dels problemes principals està propiciat pel mateix Torra, que està prenent decisions sense informar prèviament ni els consellers d'Esquerra ni els de Junts per Catalunya. És el que ha passat amb les propostes que ha plantejat aquest dijous al Parlament sobre el seu projecte de tornar a exercir l'autodeterminació abans del final d'aquesta legislatura, és a dir, la realització d'un nou referèndum, en la línia de l'intent de l'1 de octubre del 2017.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 La Mare Superiora, Dominica, 18/10/2019 - 01:15

Mare de Déu,aquests revoltosos! Que ens treuran la casa de Queralbs i els missals! Que vingui un altre Franco! ¡Arriba España!