Publicitat

Divisió total sobre la sentència

El gran embolic

Imatge del tribunal que ha jutjat als implicats en el procés independentista

L'afer fonamental a hores d’ara per a l'independentisme català i, per tant, l'única qüestió que podria servir com a aglutinador per a totes les forces d'aquest àmbit, i recuperar d'aquesta manera la unitat que han perdut, és la sentència del judici contra els acusats d'haver organitzat l'intent de fer efectiva la independència de Catalunya de la tardor del 2017.

Tanmateix, la sentència no només no està unificant l'independentisme, sinó que ho està dividint encara més del que ja estava. El conjunt de les propostes sobre les iniciatives que s'haurien de prendre si la sentència és -com sembla molt probablement-  condemnatòria, és un enorme embolic, que està provocant durs enfrontaments entre les formacions independentistes.

Les propostes que s'han plantejat fins ara són, entre d’altres, la convocatòria d'eleccions catalanes, la formació d'un Govern de concentració, la realització d'una vaga general indefinida, procedir a la investidura de Carles Puigdemont com a president de la Generalitat, i un denominat tsunami democràtic, el caràcter i manera d'actuar del qual  són encara una incògnita.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat