Santi Vila potser ha especulat massa

El 'Macron' català?

Santi Vila en una imatge d'arxiu

Hi va haver una fase del procés sobiranista durant la qual l'exconseller Sant Vila va tenir opcions de convertir-se a l'alternativa de futur d'un PDECat que, mantenint la reivindicació independentista a llarg termini, havia decidit iniciar un gir cap al catalanisme centrista per ocupar el buit social, electoral i polític que va deixar la desaparició de l'antiga CiU.

Tanmateix, segons expliquen fonts del PDECat, Vila va voler jugar massa cartes alhora, i va cometre un error quan va acceptar substituir dins del Govern el destituït Jordi Baiget, jugant un paper en aquesta destitució que va provocar moltes desconfiances entre els moderats del partit.

Vila va tornar a fer un nou regat a l'últim moment, dimitint abans de la declaració d'independència, el que li va enemistar amb els independentistes. Ara, allunyat d’ambdós sectors, creu que, seguint l'exemple del president francès, Emmanuel Macron, que va crear el seu propi partit i va guanyar partint de zero, encara té possibilitats fora del PDECat.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Josep, Manresa, 09/11/2017 - 12:12

A veure si el Macron Català no serà en Puigdemont fent una llista a banda del PDCAT...