Publicitat

Hi ha reculades econòmiques irreversibles

El mal ja està fet

El grup ‘la Caixa’ és una de les societats que ha canviat el seu domicili social

El negatiu impacte econòmic de la fase final del procés sobiranista ha produït danys irreversibles sobre les estructures de l'economia catalana. Les dades d'aquests danys estan començant a manifestar-se, però encara no es coneix la magnitud real del problema perquè, entre d’altres coses, s'intenta minimitzar l’afer. En qualsevol cas, els indicadors econòmics del futur reflectiran aquest fet.

Fonts econòmiques expliquen que algunes conseqüències de la fuga d'empreses i del descens del turisme es faran cròniques, i cal tenir en compte el pes d'un impacte innegable de la desbandada de societats: la pèrdua dels equips directius, és a dir, del talent empresarial, que s'ha anat amb les seves empreses i que perd Catalunya.

Segons les mateixes fonts, les seqüeles quedaran a gairebé tots els sectors, i un dels punts més negatius és la important pèrdua d'imatge de Catalunya i de Barcelona, tant a l'estranger com a la resta de l'Estat. És un intangible que resulta molt difícil d'avaluar amb xifres, però que tindrà conseqüències molt perjudicials.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#3 AQUESTA ES LA CLAU ¡¡¡, Barcelona, 05/12/2017 - 14:38

Efectivament el mal JA ES FET
tan sol es questio de TEMPS
esperar que les frites ( ESTELADES ) madurin
el servei d'adoctrinament i propaganda funciona a PLE RENDIMENT
tic tac tic tac

Ens esperan anys d'INCERTESA DIVISIO ....
el nou full de ruta SI PITJOR MILLOR

#2 Pepe, Alacant, 05/12/2017 - 10:25

La imagen de una sociedad que es capaz de destruir y destruirse con tal de satisfacer una fantasía, es una disuasión empresarial de primer orden, y lo es más, cuando una vez constatada la destrucción, demuestra no haber aprendido nada de su desastre. La imagen de sensatez y orden de los catalanes se ha hecho añicos como un jarro de porcelana.

#1 Mesetario, Meseta, 05/12/2017 - 00:26

Vamos a ver.
Cataluña vende más a millón y medio de aragoneses que a casi 70 millones de esos ciudadanos de la UE que son los franceses.
Y con la independencia (que para los aragoneses significa ser guiri en Cataluña) probablemente Francia vete a Cataluña inpendiente en la ONU (ver mapa del tiempo de TV3).
Ustedes mismos.

#1.1 Barretina a rosca, Black hole, 05/12/2017 - 13:30

Solo una pequeña matizacion:

El comercio entre Cataluña y España es un 39% de PIB de Cataluña y el comercio entre Cataluña y la UE (principalmente Francia) es del 40% del PIB de Cataluña.

Si se declara la independencia con la salida automática de Cataluña de la UE, ¿ya me dirás?