Publicitat
Confidencial · 8 de Febrer de 2019. 00:10h.

El 'mandat democràtic'

El Suprem desmunta l'1-O

El 'mandat democràtic'

Imatge de l'intent de referèndum de l'1-O del 2017

Gran part del muntatge jurídic i ideològic del projecte independentista, que va fracassar finalment la tardor del 2017, està basat en el suposat mandat democràtic que procedeix de l'intent de referèndum de l'1 de octubre del 2017, que va ser suposadament guanyat per una majoria de votants favorables a la independència de Catalunya.

Tanmateix, tota aquesta teoria de l'independentisme ha estat desmuntada per una recent sentència del Tribunal Suprem que, tot i que es refereix a un altre intent de referèndum, el del 9 de novembre del 2014, és perfectament aplicable a l'1-O, segons fonts jurídiques. Es tracta de la sentència que rebaixa les condemnes a Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau per la seva implicació en el 9-N.

Segons la sentència, "no hi ha un dret a participar en un procés de votació la il·legalitat del qual ve proclamada per qui és intèrpret i garant dels drets fonamentals", és a dir, el Tribunal Constitucional, que havia declarat il·legal el 9-N. I s'afegeix que, per tant aquest procés participatiu, "amb independència de la seva naturalesa, era contrari a la Constitució". També afirma que "si l'autoritat corresponent suspèn una votació d'aquest tipus, com ha de fer, l'incompliment de tal ordre per seus destinataris serà desobediència". La conclusió és que el mandat democràtic és un invent.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 08/02/2019 - 00:19

"La conclusió és que el mandat democràtic és un invent." Uno de tantos de la la Compañía Separatista, más conocida como Pepe Gotera y Otilio, Chapuzas a Domicilio.