Publicitat

Amb Sánchez, igual que amb Rajoy

El mite del diàleg

El PSOE i la seva estructura mediàtica sempre ha sostingut que l'aposta de l'independentisme català va poder desenvolupar-se i deixar a les situacions que es van produir al setembre i octubre de 2017 perquè el Govern del PP, presidit per Mariano Rajoy, havia actuat amb passivitat, sense fer política i no oferint aternativas als independentistes.

Els dirigents del PP contestaven que el planejament tancat de l'independentisme, exigint negociar un referèndum sobre la independència de Catalunya, i que el Govern de l'Estat obligués a la fiscalia a retirar les acusacions contra els dirigents enjudiciats, era un plantejament que feia inútil qualsevol tipus de negociació amb l'independentisme català.

La vicepresidenta del Govern espanyol, Carmen Calvo, ha trigat diversos mesos per reconèixer que la negociació no és viable. Així, quan divendres passat va anunciar la ruptura de les negociacions, va dir: "Quan les dues parts sostenen dues posicions inconciliables, cal aturar. Simplement, cal parar, no hi ha altra alternativa. Els partits que sostenen el Govern hauran d'explicar per què rebutgen una oferta de diàleg bastant raonable. no té sentit que la societat no tingui les claus clares del que pretén aquest Govern".

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat