Publicitat
Confidencial · 20 de Juny de 2017. 00:15h.

"El MNAC no legitima cap nació"

'Pepe' Serra: "No és el meu programa"

"El MNAC no legitima cap nació"

Imatge de l'entrevista amb el director del MNAC

El director del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), Pepe Serra, al qual se li va renovar a l'abril com a titular del càrrec per altres cinc anys, es mostra contrari a que l'entitat que dirigeix pugui identificar-se amb la legitimitat nacional de Catalunya durant una entrevista amb el diari El País.

Serra sí que creu en l'autonomia del MNAC, el que requereix -diu- una regulació especial, i també és partidari que es professionalitzi la seva direcció: "El MNAC ha de tenir una llei especial, que li doni autonomia i agilitat, un govern professionalitzat", assegura el director de l'entitat durant l'entrevista.

I després, es desmarca dels plantejaments nacionalistes: "Els museus neixen com aparells nacionals i d'identificació nacional i com a estructura de poder, però això s'ha acabat. No estem per a legitimar cap tipus de nació. La identitat ja no és geogràfica, és una cosa complexa i individual. Si algú vol això, no és el meu programa".

2 Comentaris

Publicitat
#2 Capit@n España, Museos patrióticos, 20/06/2017 - 13:49

Visiten el Museu Blau de ciencias Naturales en Diagonal Mar. Es aún de titularidad municipal ?. No se parece en nada al antiguo museo Martorell. Ha desaparecido toda la geología a que no es de Cataluña. Del antiguo museo de Zoologia ni rastro. Siguen los pasos del Etnologic dedicado a "etnografía catalana" y del de hist de Cat ya ni hablemos.

#1 manuel, Barcelona (España), 20/06/2017 - 12:07

Aplaudo la honestidad del Director del MNAC. Basta ya de tratar de contaminarlo todo. Basta ya de que todos tengamos que posicionarnos . Y si no quiero posicionarme, qué pasa. Lo que yo piense es cosa mía y punto. Libertad de pensamiento. Dicho esto, me gustará ver cuanto dura este Sr. en el puesto de Director del MNAC.