Publicitat

El cas de Batet qüestiona la immersió

El 'model d'èxit'

Albert Batet durant una roda de premsa al Parlament

El sistema d'immersió lingüística en català a l'ensenyament públic de Catalunya és un model d'èxit, segons l'independentisme, que a més considera qualsevol intent de donar un major espai al castellà com a una autèntica agressió a aquest model, i per tant, a un de els punts fonamentals dels esquemes independentistes, una linea vermella.

L'èxit d'aquest model consistiria, segons els seus defensors, en el fet que els alumnes acaben el cicle amb un coneixement alt tant del català com del castellà, entre altres qüestions. Tanmateix, el cas de l'alcalde de Valls i diputat al Parlament, Albert Batet, nou portaveu de Junts per Catalunya a la cambra en substitució d'Elsa Artadi, nomenada consellera de Presidència, desmenteix aquest èxit.

Batet va demostrar fa dies, durant una roda de premsa, unes dificultats considerables per parlar castellà correctament, el que va justificar dient que "el meu castellà és de Valls, i és un castellà així una mica ..., una miqueta castellà de Valls. M'entens?". En qualsevol cas, tot indica que la immersió no ha estat un model d'èxit en el cas de Batet.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#11 El Sifoner, La Barrasota con Tabarnia, 04/06/2018 - 16:53

Si tan exitoso es, porque no se hace al rebes ?. Se basaría en el castellano y al final se hablaría tan bien este como el catalán
¿no?

#9 Rivas, Hospitalet, Tabàrnia, 04/06/2018 - 15:19

A mí que gente como Batet no hable español me da exactamente igual: si no quieren aprenderlo, que no lo hagan. Más tienen a perder que a ganar. Lo que me preocupa son las familias que quieren que sus hijos aprendan en español y no pueden hacerlo.

#9.1 Ros, Barcelona, Taàrnia, 04/06/2018 - 16:02

Las familias que quieren que sus hijos aprendan en español, si realmente lo quieren deberían revolverse contra el régimen, dejar de ser conformistas, perder el miedo y enfrentarse al sistema. No hay nada que realmente se quiera que no se pueda conseguir. Basta de permanecer callados.

#8 Harta de todo, MadTown, 04/06/2018 - 14:04

En mi escuela primaria(ya hará unos +13 años)nos amenazaban con expulsarnos si nos pillaban hablando castellano fuera de la clase de castellano..(aún si era el recreo sin molestar a nadie)

Años más tarde entendí que esto era imposible (lo de expulsarnos), pero a esa edad cómo podíamos saberlo?

Ya ni me quiero imaginar cómo están las cosa

#7 JC, Barcelona, 04/06/2018 - 13:10

Pues para la propaganda del Régimen, financiada por todos, Batet tiene un nivel superior en castellano que un ciudadano de Salamanca.

#6 teruel existe, BCN, 04/06/2018 - 11:41

Aquest senyor em sembla molt desastròs, tant en els seu aspecte com en el seu estat mental. Malgrat tot, alguna qualitat deu tenir, ja que sembla que va cursar la llicenciatura a Esade. A menys que Esade no sigui el centre elitiste que jo crec que és. Tot això des del meu punt de vista d'enginyer tècnic industrial, uns estudis plebeus.