Publicitat
Confidencial · 20 de Gener de 2020. 00:25h.

El 'nou estat d'Europa'

A Estrasburg els diuen "euroescèptics"

El 'nou estat d'Europa'

Imatge d'una manifestació al començament del procés independentista català

Quan van començar les mobilitzacions ciutadanes de suport al ja fracassat procés independentista català, fa diversos anys, un dels lemes més utilitzats i que figurava a bastants de les primeres pancartes que encapçalaven moltes manifestacions organitzades per l'independentisme era el de Catalunya, nou estat d'Europa.

El desenvolupament posterior dels esdeveniments ha demostrat que aquest suposat europeisme era simplement una de les nombroses fake news utlizadas pels dirigents independentistes per donar un caràcter aparentment democràtic, progressista i modern al moviment que impulsava el projecte independentista. Quan les institucions europees van rebutjar aquest projecte, l'independentisme català va demostrar que el seu europeisme era fals.

Per això, els seus amics i protectors a Europa són els grups ultranacionalistes de l'extrema dreta i contraris a la Unió Europea. Per això, és normal veure Matteo Salvini amb estelades o un ultradretà com el britànic Neil Farage, líder del Partit del Brexit, dient a Twitter, després de saludar Puigdemont al Parlament Europeu a Estrasburg: "Encantat de conèixer Carles Puigdemont ahir. Els separatistes catalans han estat tractats terriblement. És perquè són euroescèptics?".

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat