Publicitat
Confidencial · 24 de Juliol de 2019. 00:35h.

El Parlament ja ho sabia

Nieto li va explicar el vincle imam-CNI

El Parlament ja ho sabia

José Antonio Nieto, secretari d'Estat d'Interior amb el ministre Juan Ignacio Zoido

El nucli principal de les informacions publicades aquests dies sobre els atemptats gihadistas del 17 i 18 d'agost del 2017 a Barcelona i Cambrils ja havia estat explicat el passat dia 10 d'aquest mes de juliol pel secretari d'Estat de Seguretat quan es van produir els atemptats, José Antonio Nieto, que va comparèixer mitjançant videoconferència davant de la comissió del Parlament creada sobre aquest afer. L'independentisme ha intentat crear un gran escàndol arran d'una sèrie d'informacions sobre els contactes entre el Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) i Abdelbaki és Satty, l'imam de Ripoll, que liderava el grup que va protagonitzar els atemptats.

Nieto, que era el número dos del llavors ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, va admetre els contactes entre el CNI i Es Satty. Quan se li va preguntar directament si el clergue islamista era confident del CNI, va dir que "no puc respondre amb un sí o un no, perquè no sóc ni l'imam ni el CNI", però va afegir que "és perfectament lògic" que el CNI tingués com a font d'informació algú com a Es Satty, que havia estat condemnat per tràfic de drogues, una via que de vegades és un dels mètodes de finançament d'aquests grups.

Així mateix, Nieto va proporcionar algunes de les informacions que ara han revifat i que l'independentisme està presentant com a la demostració que l'Estat va propiciar, per acció o omissió, els atemptats, per boicotejar el referèndum il·legal de l'1 d'octubre d'aquest any. En aquesta línia, va declarar obertament que "com vostès poden comprendre, si estàvem a un nivell quatre sobre cinc d’alerta terrorista és perquè teníem dades suficients com a per intuir que la possibilitat d'un atemptat era real". Va afegir que les informacions sobre aquest "possible atemptat" indicaven que es podia produir "en algun territori d'Espanya".

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat