Publicitat
Confidencial · 3 de Juny de 2019. 00:16h.

El pas enrere d'Òmnium

Ha deixat la primera línia independentista

El pas enrere d'Òmnium

Jordi Cuixart, president d'Òmnium, i Quim Torra, durant un acte de l'entitat

El contundent fracàs de l'intent de fer efectiu el projecte independentista que es va produir a Catalunya durant la tardor del 2017, ha tingut un impacte diferent sobre les dues plataformes que l'independentisme català ha utilitzat de manera prioritària durant el desenvolupament del procés sobiranista per generar mobilitzacions reivindicatives a Catalunya: Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana (ANC).

Així, segons fonts independentistes, el fracàs ha portat Òmnium a una certa tornada als seus orígens, com a una entitat d'agitació bàsicament cultural, no de carrer. De fet, l'activitat d'aquesta entitat com a una plataforma de mobilització als carrers, intervenint en situacions que generaven escenaris de disturbis, que eren molt ràpidament liderats per activistes no precisament culturals, com els comitès de defensa de la república (CDR), ha provocat una reconsideració de la seva posició.

Mentre Òmnium està fent aquesta reconsideració del seu paper, l'ANC, de la seva banda, està intentant mantenir la seva postura, fonamentalment dedicada a l'agitació i al xoc. El problema, diuen aquestes fonts independentistes, és que el fracàs de la tardor del 2017 ha reduït considerablement la seva capacitat mobilitzadora, la qual cosa ha provocat que alguns col·lectius de la plataforma estiguin assajant altres vies, com a l'actuació que els ha permès controlar la Cambra de Comerç de Barcelona, la Cambra. En qualsevol cas, Òmnium i l'ANC ja no van per la mateixa via.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Fermin, Cornellà, 04/06/2019 - 15:28

Si els fundadors de l'entitat, aquells prohoms i senyors com Carulla, Vallvé, Cendrós i d'altres resucitessin demanarien tornar a ser enterrats abans de veure amb que han transformat aquella institució cultural que tant va fer, de forma discreta, elegant i inteligent pel pais. L'han segrestat un grup d'activistes amb vocació d'agitadors de carr

#1 Se acaba el chorro de la pasta de las subvenciones, majos y majas, Bcz, 03/06/2019 - 19:07

Si no hay pasta para pagar autobuses, camisetas, bocatas, botellines de agua, sueldazos como el del Jordi Sanchez, campañas de tele, panfletos, radio, gadgets, carteles, urnas, papeletas, etc, etc... la cosa se desinfla, solo con bolsas de basura amarillas poca cosa se consigue, a parte de contaminar.