Publicitat
Confidencial · 5 de Desembre de 2017. 00:20h.

El PDECat amenaça ERC

Qüestiona una investidura de Junqueras

El PDECat amenaça ERC

Junqueras i Puigdemont en una imatge d'arxiu

La cap de la campanya de Puigdemont, Elsa Artadi, i el mateix expresident, estan llançant unes advertències molt clares cap a la direcció d'Esquerra, en el sentit que, després de les eleccions del proper dia 21, el president legítim segueix sent Puigdemont, destituït mitjançant l'aplicació de l'article 155 de la Constitució.

Fins ara, semblava haver-hi consens entre Esquerra i la candidatura de l'expresident en el sentit que si ERC guanya les eleccions, la presidència correspondria a aquest partit, és a dir a Oriol Junqueras o, si la seva situació judicial ho impedia, a la número dos de la candidatura i del partit, Marta Rovira. Llavors, hi hauria dues Govern: el d'ERC i un altre, de caràcter simbòlic, presidit per Puigdemont.

Tanmateix, Artadi i Puigdemont, sobretot la cap de campanya, han reiterat que no es tracta d'una presidència i d'un Govern simbòlics, sinó reals, exercents. Per tant, qüestionen l'eventual investidura de Junqueras, o de la seva substituta, i l'expresident, encara que la seva llista no guanyi les eleccions, vol recuperar el càrrec, per exercir-lo de forma efectiva. És una aspiració poc realista, atesa la situació judicial de Puigdemont, i a més ERC s'oposa de forma rotunda.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 05/12/2017 - 21:02

Entre timadores anda el juego, a ver quién tima a quién.

#3 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 05/12/2017 - 21:02

Entre timadores anda el juego, a ver quién tima a quién.

#2 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 05/12/2017 - 21:02

Entre timadores anda el juego, a ver quién tima a quién.

#1 Mesetario, Meseta, 05/12/2017 - 00:11

Señor Puigdemont, estimado candidato a una elecciones AUTONÓMICAS convocadas por el presidente ESPAÑOL: si el partido del menda que el 5 octubre decía que habría fuga de empresas saca más votos que el suyo, creo que el "mandato democrático" queda claro.