Publicitat
Confidencial · 2 de Desembre de 2016. 00:10h.

El PDECat ho veu pelut

Pessimisme al partit convergent

El PDECat ho veu pelut

Imatge d'un acte del PDECat, l'antiga Convergència

La refundació de Convergència, que s'ha convertit en el PDECat, no ha estat el revulsiu que s'esperava a l'espai convergent, i el pessimisme comença a estendre ara dins del nou partit, on alguns sectors comencen ja a comentar obertament que la refundació ha fracassat.

El principal problema és la tendència electoral clarament descendent que preveuen tots els informes que té el PDECat, el que implicarà molt probablement que els convergents perdin el control de la Generalitat en les properes eleccions catalanes. Aquesta eventualitat tindria conseqüències greus, perquè el poder és el principal element de cohesió interna en aquest tipus de partits.

A més, la renovació no ha estat tan profunda com es pretenia, atès que Artur Mas està intentant mantenir la seva influència i la del seu nucli dur dins el PDECat, el que està provocant algunes tensions. Un altre problema és la situació del mateix expresident, que no acaba de definir el seu futur, una ambigüitat que crea incertesa dins de la formació convergent.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Joan Puig Pi, Gandesa, 02/12/2016 - 14:34

Abans o després el viratge del PDECat cap el separatisme nacionalista d'ultradreta es demostrarà exitós. Cal continuar controlant mitjans públics i privats via subvencions i manipulant continguts escolars a favor de la nació. Tenir només el suport del 47,5% no ens ha d'aturar per res! Fem-ho poss