Malgrat l'ofensiva del grup de Waterloo

El PDECat resisteix

Artur Mas, darrere de Marta Pascal i David Bonvehí, durant un acte del PDECat

Aparentment, el PDECat és una formació sense força, molt afeblida i sense capacitat organitzativa per afrontar l'actual situació política de Catalunya. Tanmateix, és la tercera vegada que des Waterloo s'intenta la seva absorció per altres estructures, sense que s'hagi aconseguit. Diverses vegades s'ha donat per mort políticament al PDECat, però segueix resistint.

Inicialment, es va intentar que el PDECat es diluís a Junts per Catalunya (JxC), la marca electoral del partit, sense que fos possible. Els apparatchik de Puigdemont van xocar amb els sectors exconvergents moderats, liderats per la coordinadora general del partit, Marta Pascal, que van resistir l'ofensiva. Finalment, Waterloo va haver d'ajornar l'execució del seu projecte.

Després, Puigdemont va crear la Crida Nacional per la República, amb l'objectiu d'aglutinar tot l'espai convergent. Aquest cop, fins i tot va ser destituïda Marta Pascal, i es va col·locar al seu lloc David Bonvehí, al qual se suposava més dòcil, però malgrat tot, el PDECat va seguir viu. A partir d'aquest segon fracàs, Puigdemont i el grup de Waterloo ho han intentat per tercera vegada. Bonvehí, però, no cedeix, i ara compta amb el suport d'Artur Mas, que té aspiracions de cara al futur. Els moderats, encara que defenestrats dels seus anteriors llocs, han resistit, mentre que, de fet, la Crida ha desaparegut.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat