Publicitat
Confidencial · 27 de Maig de 2019. 00:04h.

El PNB dóna un 'toc'

Demana "respecte a la legalitat"

El PNB dóna un 'toc'

Una estelada penjada al costat d'una 'ikurriña' en un balcó

El PNB ha estat molt crític amb l'última fase del procés sobiranista català, sobretot amb els fets protagonitzats durant la tardor del 2017. En aquesta línia, Aitor Esteban, el portaveu del grup parlamentari dels nacionalistes bascos al Congrés, i un els dirigents amb més pes dins del partit, va donar recentment a Barcelona un toc molt clar als dirigents del moviment independentista català.

Esteban, davant d'un públic entre el qual es trobaven diversos dirigents nacionalistes catalans, va realitzar una crida a favor que s'aconsegueixi "estabilitat Insititucional" a l'Estat durant la futura etapa de Pedro Sánchez a la presidència del Govern espanyol. I després, sense referir-se directament als independentistes catalans, el diputat basc va demanar "respecte a la legalitat".

Aquesta no va ser l'única advertència dirigida a l'independentisme català, ja que també va criticar indirectament el projecte dels independentistes catalans de pretendre la independència sense tenir el suport de la majoria social a Catalunya: "Jo sóc independentista, i m'agradaria un país amb els set territoris bascos, a una Unió Europea més forta i unida, però sé que no hi ha majories per a això", va dir.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 M. Pilar, Barcelona, 27/05/2019 - 17:11

Es que aquest señor te un cap per pensar y el fa servir per respectar les lleis de les que ens hem dotat tots els espanyols.