Publicitat

Per una eventual violència a Catalunya

El PNB, espantat

Urkullu i Torra al Palau d'Ajuria-Enea a Vitòria

Els principals dirigents del PNB estan molt preocupats per les revelacions sobre les presumptes intencions del grup de membres dels CDR detinguts a Catalunya. Alguns d'aquests dirigents estan utilitzant aquest afer per fonamentar la seva idea que els nacionalistes bascos han d'allunyar-se totalment del moviment independentista català.

De fet, Andoni Ortuzar, president del PNB, i el lehendakari, Íñigo Urkullu, fa temps que mantenen les distàncies amb el sector de l'independentisme català liderat per Torra i Puigdemont, encara que conserven les seves relacions amb altres corrents independentistes. En qualsevol cas, la posició del PNB davant de la Generalitat de Catalunya és molt ambigua.

La direcció penebista ha aconsellat reiteradament els sectors més radicals de l'independentisme català que abandonin les seves posicions rupturistes i unilaterals, per assumir una via de negociació i diàleg amb l'administració espanyola. Tanmateix, els principals dirigents nacionalistes bascos són molt escèptics pel que fa a un eventual canvi d'actitud del radicalisme independentista català.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Un tal Blázquez, Lekeitio, 27/09/2019 - 15:26

Bueno,txikos de la gasolina es ke adoleszentes rebeldes eran,komo en komedias americanas se ve,allí se emborratxan y akí autobuses kemaban pero txikos majos eran oyes.

#1 YO, Tres Cantos, 27/09/2019 - 08:09

Lo de estos dirigentes vascos es de nausea moral. Ahora salen con que ellos no tienen nada que ver con ETA ni con el terrorismo, se puede ser más hipócrita, claro ellos nunca, nunca, nunca han apoyado, dirigido, enaltecido, subvencionado a los abertzale y por tanto al terrorismo. Lo que han hecho es disimular siempre muy bien, cómo se lo saben.