Publicitat
Confidencial · 14 de Juliol de 2017. 00:10h.

El president sembla Trump

Més 'posveritats': "No incomplim l'Estatut"

El president sembla Trump

El president Puigdemont, en una imatge d'arxiu

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assumit com un dels aspectes de la seva estratègia política un plantejament molt habitual del president dels EUA, Donald Trump: la utilització del que actualment s'anomena la posveritat, és a dir, la negació de la realitat. Així, durant l'última sessió de control al Parlament, va assegurar rotundament que "no incomplim l'Estatut", el text del qual ha esdevenit paper mullat durant la tramitació de les lleis de desconnexió i del referèndum, i amb la reforma del reglament del Parlament.

També va dir recentment que l'últim baròmetre del CEO "demostra que el desig d'independència és el corrent majoritari d'aquest país", tot i que les dades de l'enquesta indiquen que els unionistes superen per més de quatre punts els independentistes i que els partidaris d'un estat independent han baixat onze punts en tres anys i mig.

Igualment, havia indicat que "el Govern convocarà el referèndum, la partida [pressupostària per organitzar-] està perfectament avalada", referint-se a un dictamen del Consell de Garanties Estatutàries que declarava inconstitucional la disposició addicional dels Pressupostos que permet assignar recursos per a un referèndum d' independència. Una altra posveritat va ser la seva recent afirmació que "la Comissió Europea ara està dient que Escòcia no tindria cap problema per continuar sent membre si es declara independent", el que és fals.

0 Comentaris

Publicitat