Publicitat
Confidencial · 14 de Setembre de 2018. 00:35h.

El 'procesisme’ es consolida

Davant de la impotència independentista

El 'procesisme’ es consolida

Quim Torra amb Carles Puigdemont, en una imatge d’arxiu (foto: Junts per Catalunya)

És probable, segons alguns especialistes en el nacionalisme català, que l'independentisme hagi arribat al seu sostre, el que implicaria, entre d’altres qüestions, que no aconseguirà guanyar el pols que ha llançat a l'Estat. Per tant, haurà de limitar-se a mantenir les seves reivindicacions, però sabent que la independència de Catalunya és inviable ara per ara, i amb la seguretat que aquesta situació es mantindrà durant un llarg termini de temps.

Aquest escenari és propici perquè es consolidi una tendència que des de fa algun temps es manifesta dins d'amplis sectors de l'independentisme: el denominat procesisme. És a dir, actuar i treballar a favor de la independència de Catalunya, sent conscients que aquesta independència no arribarà. L'agitació reivindicativa esdevé així una situació crònica.

En aquesta línia, el projecte sobiranista seguiria viu sota la fórmula del procesisme, que es basa a l'estancament de la situació, i que permet mantenir tot un entramat d'interessos econòmics, polítics i personals, però que patiria un dur cop si l'independentisme perdés la majoria absoluta al Parlament i, per tant, el control de l'administració de la Generalitat.

Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 14/09/2018 - 21:56

Prusesismo = ""actuar i treballar a favor de la independència de Catalunya, sent conscients que aquesta independència no arribarà.", pero mientras a seguir llenándose los bolsillos. ¿De qué me sonará a mi esto? Ah, sí, lo que ha hecho convergencia toda la vida.¡Anda, y son los mismos!.
"Todo ha de cambiar para que nada cambie"

#2 M, Sabadell, 14/09/2018 - 16:43

El procesismo es como regar, cuidar y mantener un huerto, sabiendo que nunca vas a recoger ningún fruto, es una tarea solo apta para incondicionales del absurdo. Trabajar para nada suele ser bastante ingrato cuando eres consciente de ello.

#1 Ortiz, bcn, 14/09/2018 - 10:20

La ajustada mayoría electoral del nacional-etnicismo se sustenta en la discriminación étnico-lingüística que impide la igualdad en todos los ámbitos a los catalanes de habla española. La inmersión, el adoctrinamiento escolar y el control de TV3 permite que el 20% de "puigdemont" gobierne al 80% de "rodríguez".