Publicitat
Confidencial · 6 de Març de 2020. 00:15h.

El PSC, a terra de ningú

Es queda sense una estratègia clara

El PSC, a terra de ningú

Miquel Iceta, durant una entrevista a 'TV3'

Alguns dirigents de la vella guàrdia del PSC comenten aquests dies que el partit està intentant assumir moltes posicions incompatibles i diferents, i la conseqüència és que ha acabat entrant a una situació plena de contradiccions estratègiques. Aquesta dinàmica provoca que la formació s'estigui diluint dins del panorama polític català perquè, argumenten, comença a ser molt difícil definir les senyes d'identitat del PSC.

Diuen que per al PSC és extremadament complicat evitar enfrontaments amb els influents sectors espanyolistes del PSOE i, alhora, acostar-se a diversos sectors nacionalistes catalans d'Esquerra, dels comuns i fins i tot als grups més moderats de Junts per Catalunya. La pretensió del PSC de conciliar aquests dos plantejaments li col·loca a una posició d'indefinició, a terra de ningú.

A més, l'actual terreny de joc de l'enfrontament polític a Catalunya torna a definir-se mitjançant el criteri del nacionalisme, no a través de la referència social dreta-esquerra. I pretendre ser catalanista, de centre esquerra, no ofendre els barons espanyolistes del PSOE i estar d'acord amb Pedro Sánchez és una missió gairebé impossible.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 06/03/2020 - 23:44

Que nadie se preocupe, Igeta, al frente del Partido Separatista Camuflado equidistará en la misma dirección que siempre. Por algo sus representantes se hallan en la Mesa de Bandidos.