Publicitat

Per a Maragall o Colau a Barcelona

El PSC, decisiu

Jaume Collboni, candidat del PSC a l'alcaldia de Barcelona

Les enquestes sobre la pugna per l'alcaldia de Barcelona a les eleccions municipals del proper dia 26 són canviants, tot i que l'element comú és que les dues primeres posicions seran ocupades per Ernest Maragall i Ada Colau. Tot indica, però, que el candidat d'Esquerra manté una petita diferència sobre l'actual alcaldessa de la capital catalana.

Encara que caldrà esperar les xifres concretes dels resultats durant la nit del 26-M, sembla que el PSC podria ser decisiu per completar les aliances que puguin aglutinar-se al voltant de Colau i de Maragall. És probable que Esquerra més el PSC no sumin la majoria absoluta, i que passi el mateix amb un pacte entre els comuns i els socialistes, però en tot  dos casos podrien configurar-se unes majories suficients.

El problema és que les relacions de Maragall amb Jaume Collboni són tenses, sobretot després del veto independentista al fet que Miquel Iceta fos el president del Senat, i d’altra banda, el mateix Collboni va ser expulsat aquesta legislatura per Colau de l'equip municipal de govern, quan el PSOE va donar suport l'aplicació a la Generalitat de l'article 155 de la Constitució pel Govern de Mariano Rajoy. En qualsevol cas, però, el PSC apareix com a una formació decisiva després del 26-M.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat