Publicitat

ERC li va guanyar fins i tot a Barcelona

El PSC, frenat

Iceta i Sánchez durant un acte de PSC

La recuperació no només electoral, sinó també a un nivell social i polític, que havia iniciat des de fa algun temps el PSC s'ha frenat. La realitat és que no retrocedeix, però tampoc no avança. És a dir, s'ha estancat, segons fonts de el partit, que destaquen que el 10-N Esquerra va guanyar a la ciutat de Barcelona, tot i que, això sí, superant els socialistes per només 8.000 vots.

Tanmateix, no hi ha acord sobre les causes d'aquest fet. Alguns sectors del PSC creuen que els ha perjudicat l'excessiva duresa contra l'independentisme que, al seu parer, va utilitzar Pedro Sánchez durant la campanya electoral. A més, aquesta duresa li crearà ara un problema, ja que molt probablement al líder del PSOE li caldran els vots dels diputats d'Esquerra per a la seva eventual investidura.

D’altres sectors, amb un enfocament contrari a l'anterior, atribueixen la situació d'estancament del PSC al fet que últimament, segons opinen, s'ha mostrat molt tolerant amb els independentistes. I es refereixen, concretament, a que no recolzessin la moció de censura que va presentar Ciutadans al Parlament de Catalunya contra el president Torra.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat