Confidencial · 28 de Febrer de 2020. 00:05h.

El PSC pot perdre Units

Reorganització de l'espai catalanista

El PSC pot perdre Units

Ramon Espadaler amb Miquel Iceta en una imatge d'arxiu

El PSC podria resultar afectat pels contactes i negociacions que s'estan mantenint actualment, amb l'objectiu d'aconseguir una eventual reorganització, i una certa unificació, de l'espai polític i social del catalanisme moderat i de centre, destinat teòricament a ocupar el buit que va deixar la desaparició de CiU. Els socialistes catalans podrien perdre un aliat electoral.

Es tracta del grup democratacristià Units per Avançar, hereu del sector oficialista de Unió Democràtica, i que dirigeix Ramon Espadaler, actual diputat al Parlament. Aquest col·lectiu es va presentar amb el PSC a les últimes eleccions catalanes i municipals, i Espadaler és actualment membre de la direcció del grup parlamentari del PSC a la cambra catalana.

Tot i això, Units és un dels grups implicats a la reorganització del centrisme catalanista, una reorganització que té com a un dels seus objectius la seva eventual presentació a les properes eleccions a Catalunya. Per tant, és dubtós que mantingui en el futur el seu pacte electoral amb el PSC, un pacte que va permetre Espadaler figurar com a número tres de la candidatura per Barcelona del partit de Miquel Iceta a les últimes eleccions catalanes.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#1 Maria, Barcelona, 28/02/2020 - 21:57

El que han de fer els d’Units es presentar-se sols i representar els catalanistes de seny.

#1.1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 01/03/2020 - 21:48

Los catalanistas de seny es otro de los mitos de este rincón de España. No existen.