Confidencial · 4 de Desembre de 2019. 00:18h.

El PSOE se la juga amb ERC

Sánchez no creu que s'hagi moderat

El PSOE se la juga amb ERC

Imatge dels negociadors del PSOE i d'ERC

La decisió del PSOE d'intentar aconseguir la investidura de Pedro Sánchez mitjançant un pacte amb Esquerra que completi l'acord inicial amb Unides Podem, implica un risc polític considerable. D'una banda, hi ha oposició a aquest pacte dins del mateix PSOE, i de l’altra, és previsible que, fora de Catalunya, tingui un alt cost electoral al futur, és a dir, que pot provocar importants fugues de vots del PSOE.

Malgrat tot, Sánchez està fermament decidit a pactar amb Esquerra, passant totalment de les advertències d'influents sectors del PSOE. Aquesta actitud personalista podria tornar-se en contra del secretari general dels socialistes si l'acord amb el partit de Junqueras acaba malament.

A més, el risc que corre Sánchez és molt alt, perquè ell mateix i el seu entorn estan convençuts que el gir cap a la moderació d'Esquerra és només un gest, una manera de guanyar temps per recuperar terreny després del gran fracàs de la tardor del 2017, i tornar a l'ofensiva. Alguns dirigents socialistes consideren sorprenent que el líder del partit persisteixi a la seva actitud, tot i que no se’n refia d'Esquerra.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 04/12/2019 - 22:12

Si el PSOE pacta con los golpistas, cualquier persona que le vote después es que estará de acuerdo con el golpe separatista de Ciniqueras y cia.

#1 Capit@n España, The broquil is over, 04/12/2019 - 13:05

Recordeu l'estatut del 2006 ó "De aquellos polvos vienen estos lodos".......PSOE, PSC...Pringats !!!!