Publicitat
Confidencial · 29 de Novembre de 2019. 00:05h.

El que queda del procés

Un pols entre Junqueras i Puigdemont

El que queda del procés

Puigdemont i Junqueras en una imatge d'arxiu

Finalment, el procés independentista català ha esdevingut exclusivament una pugna pel futur control de l'independentisme. Oriol Junqueras, a la presó, i Carles Puigdemont, a Waterloo, estan protagonitzant un pols que és bàsicament electoral, encara que es disfressi de grans paraules patriòtiques.

Les eleccions catalanes permeten l'accés a el poder institucional i polític de la Generalitat. Entre d’altres qüestions, els que guanyen les eleccions, en principi han de controlar tot l'aparell administratiu autonòmic, la qual cosa implica el control sobre els pressupostos de la Generalitat. I és aquí on resideix el poder: en la capacitat de decisió sobre els diners públics.

El pressupost de la Generalitat permet el repartiment de sous i càrrecs; la contractació d'assessors; la possibilitat de gestionar els contractes públics, la qual cosa obre un camp immens a negocis i corrupcions com el 3%, i les decisions sobre el present i el futur de milers de funcionaris, la qual cosa propicia la seva utilització política. El projecte independentista ja només és això.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 29/11/2019 - 15:32

"El pressupost de la Generalitat permet el repartiment de sous i càrrecs;" Esto es en resumen el prusés.