Publicitat

Què està fent la plataforma?

El silenci de l'ANC

Imatge d'una bandera de l'ANC

Fonts independentistes asseguren que l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha llançat la tovallola pel que fa a la funció que complia fins fa algun temps com a plataforma mobilitzadora d'àmplies capes de la població catalana a favor del projecte independentista. Afegeixen que l'organització que presideix Elisenda Paluzie ha hagut d'acceptar finalment l'evidència que ha perdut gran part de la seva capacitat mobilitzadora.

I la ANC, encara que oficialment defensa posicions notablement radicals i d'enfrontament amb l'administració espanyola, s'ha dedicat, des que va haver d'abandonar els seus objectius mobilitzadors, a les maniobres politicas de passadissos, per intentar el control de diverses entitats socials. Un exemple d'aquesta estratègia ha estat l'operació que ha col·locat Joan Canadell a la presidència de la Cambra de Comerç de Barcelona, la Cambra.

En qualsevol cas, la ANC està actuant amb molta discreció en aquesta fase, atès que les característiques de la seva nova estratègia exigeixen poc soroll perquè aquesta dinamica de maniobres, que per la seva mateixa naturalesa són molt opaques, aconsegueixi els seus objectius. De fet, la ANC ha assumit que els seus plantejaments van fracassar, com els del conjunt de l'independentisme radical, durant la tardor del 2017. I ara ha canviat d'estratègia.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 no soy nadie, barcelona, 26/02/2020 - 08:21

esperando el mejor momento para liarla otra vez, el dinero público sigue fluyendo a expuertas