Publicitat
Confidencial · 23 de Gener de 2020. 00:30h.

El suplicatori de Puigdemont

Sense grup parlamentari, ho té magre

El suplicatori de Puigdemont

Imatge d'una sessió plenària del Parlament Europeu

El suplicatori sobre Carles Puigdemont i Toni Comín ha arribat ja al Parlament Europeu (PE), i ara és el moment de començar les negociacions i les pressions entre els diversos grups polítics de l'eurocambra per preparar la votació sobre si s'aprova o no l'aixecament de la immunitat d’ambdós perquè siguin jutjats pels tribunals espanyols.

Fonts del PE expliquen que aquestes negociacions són protagonitzades habitualment pels principals dirigents dels grups parlamentaris de l'eurocambra, que són els que tenen experiència en aquest tipus de situacions. Per tant, si un diputat no pertany a cap d'aquests grups és difícil que aconsegueixi negociar sobre la votació del suplicatori amb resultats positius.

I Puigdemont i Comín s'enfronten, a hores d’ara, a aquest problema, atès que no han aconseguit ingressar a cap grup. Les principals famílies polítiques de la cambra són molt reticents a protegir-los, perquè consideren que l'independentisme català és un moviment d'extrema dreta. Per tant, ara per ara només estan disposats a acceptar-los els grups ultradretans.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 23/01/2020 - 21:49

"es principals famílies polítiques de la cambra són molt reticents a protegir-los, perquè consideren que l'independentisme català és un moviment d'extrema dreta" Consideran bien los parlamentarios europeos, Es lo que es el separstismo catalán.

#3 botifler1914, Waterpus, 23/01/2020 - 15:44

només estan disposats a acceptar-los els grups ultradretans,,, y Vox con ellos?
Les salvarán los socialistas.

#2 Juanico, Bcn, 23/01/2020 - 13:43

No els inscriu cap grup perque als imdependentistes se'ls veu com d'extrema dreta.

Es clar...per això Junqueras tampoc estaria dins de cap grup. Calla..que a ell si que l'emparen els verds

Això si que és informar...

#1 Pan con tomate y jamón Ibérico , La peste amarilla daña el cerebro, 23/01/2020 - 13:04

Pastelero, Pastelero... ya que te has acordado tanto de Turquía, a ver si te extraditan para allá y te hacen un "Expreso de media noche..." mas que nada para que conpruebes la diferencia con los resorts carcelarios españoles...