Publicitat

No corre cap risc judicial

El teatre de Matamala

L'empresari gironí Josep Maria Matamala, en una imatge d'arxiu

El grup de Waterloo està escenificant una obra literària de ficció amb Josep Maria Matamala, l'empresari amic de Puigdemont, com a principal protagonista. Matamala s'ha anat a Waterloo perquè la convocatòria d'eleccions per al 10-N, amb la consegüent dissolució de les Corts, implica la pèrdua del seu aforament com a senador, la qual cosa, segons diu, el col·loca a una situació de risc judicial.

Es tracta d'un nou muntatge envoltat d'una suposada èpica, en el marc de la dinàmica de creació d'herois de l'independentisme, una pràctica de fake news molt habitual en l'actuació del grup de Waterloo i d'altres sectors independentistes. Ara, s'ha engegat una operació l’objetiu de la qual és que Matamala esdevingui un altre heroi de l'imaginari independentista.

Matamala no corre cap risc de ser detingut a Espanya, ja que se li van obrir diligències judicials per un suposat encobriment de la fugida de Pugdemont. Aquestes diligències es van arxivar, encara que després s'han tornat a obrir, i simplement s’ha sol·licitat a l'empresari gironí que declari voluntàriament. Per tant, el nou heroi no està en perill.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat