Publicitat
Confidencial · 21 de Gener de 2020. 00:10h.

Eleccions a l'estiu?

Davant de la inhabilitació de Torra

Eleccions a l'estiu?

Paperetes electorals a un centre de votació

Els polítics catalans estan a hores d'ara molt pendents de la decisió que prengui el Tribunal Suprem sobre les resolucions de les juntes electorals central i provincial de Barcelona de deixar el president de la Generalitat, Quim Torra, sense la condició de diputat de Parlament, per la seva inhabilitació judicial per ocupar càrrecs públics, a conseqüència d'un delicte de desobediència.

Si el Suprem accepta el plantejament de les juntes electorals, Torra hauria de deixar la presidència de la Generalitat. Atès que és molt difícil que Esquerra i Junts per Catalunya (JxC) arribin a un acord sobre un candidat que aconsegueixi al Parlament la majoria que cal per guanyar la seva investidura, i substituir Torra, caldria convocar eleccions. Cal tenir en compte que Pere Aragonès no pot ser investit perquè no és diputat.

Fonts de diversos partits catalans coincideixen sobre el pronòstic que, si la resolució del Suprem és contrària a Torra, hi haurà eleccions, i també hi ha coincidència sobre la data aproximada, que situen al proper estiu. Si aquesta hipòtesi es confirmés, JxC es trobaria davant d’un problema greu, ja que ara per ara no té previst cap candidat per a aquesta eventualitat.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat