Publicitat
Confidencial · 8 de Novembre de 2018. 00:15h.

Eleccions, amb la sentència

Si el Govern resisteix fins llavors

Eleccions, amb la sentència

Imatge d'un gràfic electoral

La majoria dels dirigents de l'independentisme català coincideixen que el millor moment per ralizar la covocatoria d'eleccions és immediatament després que es faci pública la sentència contra els líders independentistes jutjats per la seva participació als fets que van finalitzar amb una declaració d'independència a la tardor del 2017.

Fonts independentistes creuen que la sentència serà dura, i que aquest fet provocarà una indignació molt considerable a l'independentisme. Es tractaria llavors d'aprofitar aquesta situació per convocar les eleccions, amb l'objectiu que l'empipament general es converteixi en vots que permetin els independentistes mantenir la majoria absoluta al Parlament.

El problema que es planteja, segons les mateixes fonts, és que l'independentisme ha perdut ara per ara la majoria al Parlament, a conseqüència de les seves profundes divisions internes, i és previsible que tingui dificultats per mantenir el control de la Generalitat fins que hagi sentència. Per això, els independentistes no descarten totalment que calgui fer la convocatòria abans que arribi aquest moment.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat