Publicitat
Confidencial · 18 d'Octubre de 2019. 00:10h.

Eleccions inevitables?

Torra ja parla d'aquesta opció

Eleccions inevitables?

Imatge d'arxiu d'una sessió plenària del Parlament

La greu crisi que ha aguditzat la situació política a Catalunya, amb importants disturbis al carrer, i l'augment de les tensions internes al conjunt de l'independentisme, són alguns dels fets que han fet revifar aquests dies la tesi que el desbloqueig d'aquest escenari només serà possible mitjançant la convocatòria de les eleccions catalanes.

Els xocs entre Esquerra i Junts per Catalunya, a més de les divisions que s'estan posant de manifest en aquest últim grup, han desmuntat, de facto, el Govern de coalició que mantenen oficialment. Un altre problema important és la total soledat política del president Torra, que té ja molt poc control sobre amplis sectors del Govern.

Precisament, durant el debat celebrat aquest dijous al Parlament de Catalunya, el president Torra s'ha referit a la possibilitat d'aquesta convocatòria, parlant d'unes "eleccions plebiscitàries". Seria, segons Torra, una resposta a la sentència del judici sobre el procés independentista, en el marc del "exercici del dret d'autodeterminació". Fins ara, el president havia rebutjat de manera molt contundent l'eventual convocatòria electoral.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat