Publicitat
Confidencial · 2 de Maig de 2019. 00:10h.

Els 'amics bascos' pugen

Més escons per al PNB i Bildu

Els 'amics bascos' pugen

Imatge d'una bandera catalana al costat d'una altra d'Euskadi

Els resultats del 28-M a Catalunya indiquen un clar ascens de l'independentisme moderat i pragmàtic que a hores d’ara representa Esquerra, i l'estancament, amb tendència al retrocés, dels més radicals, com reflecteix el fet que Junts per Catalunya (JxC) , el partit de Puigdemont, hagi perdut un escó, i que Front Republicà, creat a partir d'un grup de la CUP contrari a la decisió de no participar en aquestes eleccions, no hagi aconseguit cap diputat.

Aquesta situació no s'ha produït al País Basc, on tant el nacionalisme possibilista que representa el PNB, com EH Bildu, que aglutina el radicalisme abertzale, han millorat les seves posicions després del 28-A. Així, el PNB ha passat de cinc a sis diputats al Congrés, mentre que EH Bildu, que tenia dos, ha duplicat la seva representació i tindrà quatre.

Cal tenir en compte que el PNB es va distanciar del PDECat, que actua amb la marca electoral de Junts per Catalunya, quan el partit català, hereu de l'antiga Convergència, va acabar totalment controlat per l'expresident Puigdemont. Els nacionalistes bascos, fins i tot van trencar la seva tradicional aliança a Europa amb els convergents per a les eleccions europees del proper dia 26.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat