Publicitat

El fanatisme lingüístic del N-VA

Els amics flamencs

Imatge del 'web' del partit Nova Aliança Flamenca (N-VA)

Una delegació del Parlament viatjarà a Brussel·les per reunir-se al Parlament de Bèlgica amb representants del partit Nova Aliança Flamenca (N-VA), que va proposar a la cambra catalana que enviés un grup de diputats per explicar l'actual situació a Catalunya. El viatge va ser aprovat per la majoria independentista de la Mesa del Parlament, amb protestes d’altres grups, que consideren que no es tracta d'un viatge institucional, sinó de partit.

El Nieuw-Vlaamse Alliantie (Aliança Neoflamenca, N-VA) és un partit de la dreta nacionalista de Flandes, integrat al front polític flamenc que reivindica la independència d'aquest territori belga. Està al Govern flamenc, formant coalició amb el Christen-Democratisch en Vlaams (Partit Democristià i Flamenc, CD & V) i el Socialistische Partij Anders (Partit Socialista-Diferent, SP. A).

Es tracta d'una formació política que destaca pels seus plantejaments radicals en la qüestió lingüística. El N-VA impulsa habitualment lleis que estableixin l'obligació de tots els residents a Flandes d'utilitzar exclusivament l'idioma neerlandès en les seves relacions amb tots els organismes de l'administració pública. Igualment, exigeix que el coneixement d'aquesta llengua sigui una condició per a l'accés a un habitatge públic, i argumenten que així es contribueix a que l'idioma neerlandès serveixi per a la integració dels immigrants.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 30/11/2018 - 21:55

Digo yo que como éstos apoyan a Trilemont, Tocomocho debería mudarse a la zona flamenca en solidaridad. Así probaría en propia carne la inmersión obligada en neerlandés. Si la inmersión es tan buena y tus amigos tan colegas, da ejemplo. ¿A que va a ser que no? Consejos vendo que para mi no tengo.

#2 botifler1914, Babel, 30/11/2018 - 11:45

Las lenguas y las religiones son de los mejores detonadores de guerras que hay.

#1 Pepón, Bcn, 30/11/2018 - 09:23

Intolerantes lingüisticos!! Esto no deja de ser lo mismo que el racismo. El color de la piel y el idioma son superficialidades. En la cuestión lingüistica-pensamiento lo que importa es el CONCEPTO el símbolo que se use para representar dicho CONCEPTO es irrelevante. El problema es que los hombres se identifican mucho con su lengua.