Publicitat
Confidencial · 17 de Juliol de 2019. 00:33h.

Els CDR s'han quedat muts

Davant de la fractura de l'independentisme

Els CDR s'han quedat muts

Imatge d'una actuació de grups radicals a Girona (foto: 'TV3')

L'enfonsament del projecte independentista va acompanyat d'una evident pèrdua de la capacitat de mobilització i protesta de les plataformes ciutadanes que, des de l'inici del procés sobiranista, van assumir aquesta funció. En aquest sentit, l'enfonsament social i polític de l'independentisme afecta també els sectors més radicals del moviment.

Tanmateix, no s'està ressaltant l'aparent desaparició de l'escenari polític d'uns grups que els úlimos temps havien aconseguit un cert protagonisme pel que fa a l'organització d'importants protestes, incloent considerables disturbis. Es tracta dels comitès de defensa de la república, els CDR, que ara, quan és el moment propici per a la seva irrupció, sembla que estan muts.

Els CDR comptaven amb suport institucional, i el mateix president de la Generalitat, Quim Torra, els va animar a seguir amb les seves actuacions ("apreteu, feu bé d'apretar!"). Malgrat tot, ara ni parlen ni actuen. Davant d'aquesta situació, algunes fonts properes a l'independentisme radical es pregunten si aquest suport institucional ha esdevingut ara un rebuig, i si des de sectors independentistes molt influents s'està boicotejant els CDR.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 El Sifoner, Castelló, 17/07/2019 - 18:41

Pero que república van a defender, si según todos los responsables políticos de la CCAA catalana han admitido que su tan cacareada república NO EXISTE. Bueno igual me he pasado, todos todos no, Puigdemon y Torra no lo han admitido.

#1 Lula, Bcn, 17/07/2019 - 15:52

Están de veraneo desde el 15 de junio al 10 de septiembre.