Publicitat
Confidencial · 17 de Gener de 2019. 00:10h.

Els defensors de Sánchez

Majoritaris al PDECat i Esquerra

Els defensors de Sánchez

Imatge d'arxiu del president del Govern espanyol, Pedro Sánchez

El gran debat a hores d'ara a l'independentisme català és si es dóna o no suport a la continuïtat de Pedro Sánchez al capdavant del Govern de l'Estat. La discussió se centra a si es propicia o no l'aprovació del projecte de pressupostos de l'Estat del PSOE, atès que si el projecte és rebutjat, Sánchez pot veure’s obligat a convocar eleccions, amb el risc que aconsegueixi la majoria un pacte entre el PP, Ciutadans i Vox.

Els dirigents del PDECat que lideren els sectors favorables a mantenir Sánchez són els diputats al Congrés Carles Campuzano, Jordi Xuclà, i Ferran Bel, amb el suport de la senadora i ex coordinadora general del partit Marta Pascal, i l'alcalde de Gironella David Font, entre d'altres. Esquerra té menys esquerdes en aquest afer, atès que els tres dirigents amb més pes a hores d'ara, Oriol Junqueras, Pere Aragonès i Joan Tardà, volen que Sánchez segueixi. Dolors Bassa, des de la presó, s'ha pronunciat en aquest mateix sentit.

La posició contrària a mantenir Sánchez està dirigida per Torra i Puigdemont, tot i que l'expresident ha rebaixat últimament els seus plantejaments, perquè no s'ha atrevit a un enfrontament frontal amb gran part del PDECat. Torra, de fet, fins i tot va amenaçar el PDECat i Esquerra amb una crisi del Govern si es propiciava la tramitació del projecte pressupostari.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat