Publicitat

La ultradreta està a l'independentisme

Els extrems es toquen

Estelades durant una manifestació independentista a Catalunya

Una de les qüestions que provoca l'interès dels experts a demoscòpia electoral, i dels politòlegs en general, és la constatació que un partit com a Vox té problemes a Catalunya encara que han tret dos escons. La seva fórmula no funciona. Aquest fet origina anàlisi, teories i elucubracions de divers tipus per trobar una explicació raonable.

Alguns d'aquests especialistes creuen que el problema té una interpretació racional: l'ultranacionalisme d'extrema dreta sí que funciona a Catalunya. I a més, funciona amb un considerable èxit, tant electoral com social. Els seus plantejaments estan actualment ubicats a amplis sectors de l'independentisme català.

És a dir, Vox, una variable d'l'ultranacionalisme espanyol, és l'equivalent estatal de l'ultranacionalisme català. I a Catalunya, Vox és l'independentisme català radical, dirigit per representants de l'antic sector negocis de CiU, per representants de la burgesia catalana. Aquesta anàlisi inclou la CUP, amb un llenguatge aparentment social, però amb una direcció controlada per petits burgesos fanàtics i supremacistes. La transversalitat de l'independentisme és això.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Nitato, Navarcles, 11/11/2019 - 12:06

I si sóc antinacionalista és per que pensar en quina mena d'estat convertirien catalunya em fa por, a part que es matarien entre ells extrema dreta i extrema esquerra.

#7 Nitato, Navarcles, 11/11/2019 - 12:01

Molts ho sabem de sempre. No cal anar a experts, només cal sentir les converses en privat a bars, escola etc.. Una cosa és el que diuen de cara a la galeria, i l'altre el que se sent per els pobles... Sempre hi han Rufians i Tardans per blanquejar la imatge, i llavors són els que primer es treuen de sobre. Cal conèixer la historia i les arrels

#6 FERRANOT, BARCELONA, 11/11/2019 - 10:21

I tant, el nacionalisme català té unes arrels molt reaccionaries, carlines diria jo. Es una ideologia conservadora, supremacista i expansionista. Per això els Salvini de torn són els seus aliats.

#5 Ribes, Hospitalet, Tabàrnia, 11/11/2019 - 09:37

Però, Sr. Rius, això fa anys que ja ho sabem. No ens calen estudis estadístics ni demoscòpics. Amb el lema 'Els carrers seran sempre nostres' ja està tot dit.

#4 Didac, Barcelona, 11/11/2019 - 09:33

La historia es repeteix i a partir del 1931 quan el coronel Macià va voler militaritzar el seu partit Estat Català que junt amb les JERC van desfilar uniformats per la Gran Via, neixia el feixisme català capitenajat pel Dencàs que va festejar amb Musolini despres de fugir per les clavegueres el 6 d'octubre, com el contemporani pastisser-boig