Publicitat
Confidencial · 18 de Març de 2019. 00:20h.

Els 'lobbies' s'apropen a ERC

Per l'ensorrament del PDECat

Els 'lobbies' s'apropen a ERC

Imatge d'arxiu del líder d'Esquerra, Oriol Junqueras

La incapacitat de la direcció del PDECat per resistir la pressió de Puigdemont i del grup de Waterloo ha estat analitzada amb preocupació pels grups empresarials catalans que, tanmateix, han començat a valorar de manera positiva les posicions moderades que està plantejant actualment Esquerra, tot i que no hagi renunciat a l'objectiu independentista, segons admeten algunes fonts empresarials de Catalunya.

De fet, els lobbies empresarials catalans estan parcialment desconcertats des que la desaparició de CiU els va deixar sense interlocutors vàlids a l'escenari polític de Catalunya. Ara, alguns d'aquests sectors consideren que el gir d'Esquerra cap a posicions pragmàtiques i moderades podria ser un bon senyal, en el sentit que el partit que dirigeix Oriol Junqueras podria ocupar parcialment, si no més, el buit que va deixar CiU.

Les mateixes fonts empresarials diuen que, en qualsevol cas, en aquest terreny cal actuar amb molta prudència, i reconeixen que a Esquerra conviuen sectors pragmàtics, que a hores d’ara sembla que són els que controlen el partit, amb d’altres vinculats a corrents més radicals de l'independentisme. Però l'enfonsament del PDECat obliga els empresaris catalans a cercar alguna alternativa viable. I Esquerra, segons creuen, podria ser una opció vàlida.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Galba, Barcelona, 18/03/2019 - 13:53

De "empresaris", res. Botiguers i menestrals que es van fer rics gracies als "cupos" i estraperlo, amics de Franco. Grans responsables del que está passant a Catalunya on sembla que ningú te prou seny per enviar a la merda al fugit Puigdemont.
A què espera ERC?

#1 Chris, Lleida, 18/03/2019 - 03:07

Si el vot útil per les empresses és un partit independentista que s'autodenomina d'Esquerres, ens hem anat a cal senyor Roca.