Publicitat
Confidencial · 18 d'Octubre de 2019. 00:20h.

Els Mossos 'passen' de Buch

El Govern no mana la policia catalana

Els Mossos 'passen' de Buch

El conseller Miquel Buch amb el cap dels Mossos d'Esquadra, Eduared Sallent

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha perdut gran part del control que hauria de tenir sobre els Mossos d'Esquadra, com a màxima autoritat política del cos, segons fonts de l'administració de la Generalitat. Aquesta pèrdua de control s'està manifestant a l'actuació de la policia catalana als importants desordres que s'estan produint aquests dies, per protestar contra la recent sentència del judici per l'intent de fer efectiva la independència de Catalunya durant la tardor del 2017.

Buch, molt pressionat pel president Torra, ha intentat que els Mossos fossin tolerants amb els manifestants independentistes, com va passar durant la fase final del procés, al setembre i octubre del 2017, especialment pel que fa a l'intent de referèndum il·legal de l'1 d'octubre d'aquest mateix any. Tanmateix, la policia catalana ha actuat amb un respecte total de la legislació vigent i coordinada totalment amb les forces de seguretat de l'Estat.

Aquesta actitud dels Mossos és valorada per diversos sectors socials i polítics catalans com a un canvi qualitatiu molt important pel que fa a les situacions que es van produir al 2017. En aquells moments, la tolerància de la policia catalana va ser un factor decisiu al desenvolupament dels esdeveniments. Josep Lluís Trapero, que era llavors el cap operatiu dels Mossos, serà jutjat per aquests fets per l'Audiència Nacional a partir del 20 de gener del 2020. Afronta una petició d'onze anys de presó i d’altres onze d'inhabilitació absoluta per un suposat delicte de rebel·lió.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Suport pels Mossos, Barcelona, 18/10/2019 - 22:15

Els Mossos han pres partit, han plantat cara a la Gene, i actuen com el que son, la policia de Catalunya. Un suport pels Mossos per la labor que estan realitzant.

#2 Calvet, Sant Joan Despi, 18/10/2019 - 11:05

Bon día. Y sino que el Sr. Buch se ponga el traje de los antidisturbios y vaya codo con codo con ellos para ser"tolerante" con los manifestantes. Julio Cesar, cuando las cosas se ponían dificiles se ponía a combatir junto a sus soldados. Adelante Buch tus hombres te esperan en la trinchera con ellos. Endavant!!!!. Salutacions

#1 Otto Von Kagarren, Obersalzberg, 18/10/2019 - 01:13

"Walküre.Walküre.Walküre."