Publicitat
Confidencial · 30 de Novembre de 2018. 00:30h.

Els Mossos se la juguen

Amb la investigació sobre Borràs

Els Mossos se la juguen

Imatge d'arxiu d'agents dels Mossos d'Esquadra

La credibilitat dels Mossos d'Esquadra està passant ara una prova de foc, ja que realitzen una investigació especialment sensible, perquè afecta un membre de l'actual Govern de la Generalitat, la consellera de Cultura, Laura Borràs. Fonts sindicals del sector consideren que un error greu en aquest afer podria ser molt perjudicial per a la imatge del cos, especialment per a la seva credibilitat com a policia judicial.

Inicialment, els responsables de la investigació ja s'han trobat amb un problema, atès que, segons la versió de la mateixa investigada, Laura Borràs, el conseller d'Interior i màxim responsable polític dels Mossos, Miquel Buch, no ha tingut en compte el secret del sumari i ha informat a la consellera de Cultura sobre la seva situació en les diligències obertes, tot i que el Departament d'Interior ha desmentit Borràs.

En qualsevol cas, el desenvolupament del procés independentista, i sobretot l'actuació dels Mossos durant els fets de la tardor del 2017, han col·locat la policia catalana a una situació difícil. El seu cap operatiu durant aquells dies, Josep Lluís Trapero, i altres exalts càrrecs d'Interior, estan acusats de rebel·lió per la fiscalia de l'Audiència Nacional, que demana per a ells onze anys de presó. El prestigi de la policia catalana va quedar molt tocat per la seva actuació durant aquells episodis.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 30/11/2018 - 21:49

"El prestigi de la policia catalana va quedar molt tocat per la seva actuació durant aquells episodis."
En lo que a mi respecta su prestigio es nulo, mientras no se demuestre lo contrario. Si el gobierno hubiera tenido valor los hubiera disuelto. De Pedrondo VII no espero nada, si acaso lo contrario.