Publicitat
Confidencial · 13 de Març de 2019. 00:28h.

Els ‘pacifistes’

El Govern va acceptar l'eventual violència

Els ‘pacifistes’

Puigdemont i Junqueras quan formaven part del Govern de la Generalitat

Dos importants comandaments dels Mossos d'Esquadra l'1 d'octubre del 2017, quan es va produir l'intent de referèndum independentista, amb la conseqüència de diversos enfrontaments entre agents de la Policia Nacional espanyola i de la Guàrdia Civil i activistes que s'havien concentrat als locals on s'intentava votar, han desmentit el caràcter suposadament pacífic dels impulsors del projecte independentista.

El llavors cap de la comissaria general d'Informació dels Mossos, Manuel Castellví, i el de Planificació de Seguretat, Emili Quevedo, han declarat davant del tribunal que jutja els dirigents independentistes processats per l'intent de fer efectiva la independència de Catalunya, que informar el Govern, incloent Carles Puigdemont i Oriol Junqueras, de la possibilitat que es produïssin enfrontaments si no desconvocaven el referèndum il·legal. Ambdós han afegit que Puigdemont els va contestar que, malgrat tot, seguirien endavant amb la convocatòria.

Les declaracions d'aquests dos alts comandaments dels Mossos, en aquells moments, davant del tribunal desmunten la tesi del pacifisme dels impulsors del projecte independentista català, i són una nova dada que qüestiona el plantejament de l'independentisme en el sentit que el seu projecte podria aplicar-se sense violència, perquè es tractava, deien, d'una iniciativa pacífica, una revolució dels somriures.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 13/03/2019 - 00:38

No solo es que aceptaran la violencia sino que es más que probable que buscasen la muerte de alguien para obtener la secesión. Pero les salió mal y ahora están en el banquillo, por mucho que Cniqueras repita eso de que él es todo amor, especialmente a España. Hay que ser cínico.