Publicitat

impulsa plens telemàtics al Parlament

Els paranys de JxC

Puigdemont amb el president del Parlament, Roger Torrent, en una imatge d'arxiu

Junts per Catalunya (JxC) ha propiciat que el Parlament pugui realitzar plens telemàtics, i ha impulsat la sessió plenària sobre l'epidèmia del coronavirus. És evident que JxC pretén que aquesta possibilitat s'utilitzi com a precedent per a la seva exigència que Puigdemont pugui acollir-se a aquesta opció per a una eventual investidura, com ja va intentar, encara que aquesta pretensió es va frustrar per l'oposició d'Esquerra, especialment de Roger Torrent, president de la cambra catalana.

Ara, Torrent s'havia oposat inicialment, encara que després ha canviat de postura, i ha acceptat el plantejament de JxC. Cal tenir en compte que, en principi, Puigdemont no té intenció de ser candidat a les properes eleccions catalanes. Però si hi ha possibilitats d'organitzar un embolic important, amb el corresponent ressò mediàtic, és probable que es col·loqui de manera simbòlica com a número u, per davant de Jordi Puigneró, per protagonitzar un nou escàndol, amb la intenció clara de perjudicar Esquerra.

 En qualsevol cas, a petició de la Mesa, els serveis jurídics del Parlament, que dirigeix Joan Ridao, d'Esquerra, han elaborat un informe sobre el cas, que és contrari al fet que es realitzin sessions plenàries telemàtiques “per raons jurídiques i tecnològiques”. Torrent, però, creu que es pot reformar el reglament de la cambra, i no s'ha oposat a la proposta de JxC.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat