Publicitat

’S’empassen' el 'no' de JxC a Sánchez

Els presos reculen

Imatge de diversos (no estan les dones) dirigents independentistes empresonats

Els dirigents de JxC empresonats es van pronunciar inicialment a favor que els diputats del partit s'abstinguessin a la primera votació de la sessió d'investidura de Pedro Sánchez com a futur president del Govern espanyol. De tota manera, finalment s'han empassat la decisió del partit de votar contra la investidura. Els presos argumenten que el president espanyol no ha fet cap proposta concreta sobre Catalunya.

En qualsevol cas, la decisió de JxC contradiu el fet que per a molts grups del partit és molt important tot el que es refereix als dirigents independentistes empresonats, a l'espera de la sentència del seu judici al Tribunal Suprem per l'intent de materialitzar la independència de Catalunya durant la tardor del 2017. I aquests presos de JxC havien sol·licitat mitjançant una carta que els diputats del partit al Congrés s'abstinguessin per propiciar la investidura de Sánchez.

Fonts del PDECat diuen que, de fet, amb la seva carta els dirigents jutjats buscaven tenir opcions d'aconseguir l'indult si finalment són condemnats, i per tant, la decisió de Puigdemont i Torra de votar no a Sánchez, podria perjudicar-los. Per això, aquesta situació ha estat mal rebuda pels dirigents independentistes empresonats, que esperen la sentència per a la tardor. Però han hagut d'acceptar la decisió final de JxC.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat