Publicitat
Confidencial · 10 d'Abril de 2017. 00:25h.

Els sobiranistes i Gibraltar

ERC i el PDECat voten amb Le Pen i UKIP

Els sobiranistes i Gibraltar

Imatge d'una salutació entre Marine Le Pen (FN) i Nigel Farage (UKIP)

El sobiranisme català ha protagonitzat un estrany episodi al Parlament Europeu, que ha tingut poca repercussió als mitjans catalans. Es tracta que els diputats d'ERC Josep-Maria Terricabras i Jordi Solé, i el del PDECat Ramon Tremosa van votar amb els britànics i els euròfobs de Le Pen i l'UKIP una proposta dels britànics sobre el Brexit.

La proposició pretenia que, en contra de la posició de la Unió Europea (UE), la proposta negociadora de la Unió inclogués una menció expressa a Gibraltar, per debilitar d'aquesta manera la posició de la UE i de l'Estat espanyol. Finalment, es va rebutjar aquesta esmena al text inicial, que respecta la proposta de la Unió que Gibraltar quedi fora de la negociació -perquè sigui un afer pactat entre Gran Bretanya i Espanya-, text que es va aprovar per 516 vots a favor, 133 en contra i 50 abstencions.

Les esmenes al text inicial havien estat promogudes per diputats britànics, que van ser després recolzats pels de formacions euròfobes. El text inicial, que va ser aprovat, havia estat pactat pel Partit Popular Europeu (PPE), Socialistes i Demòcrates (S&D), Liberals (ALDE), Esquerra Unitària i Verds, i comptava ja amb el suport de la comissió europarlamentària d'Afers Constitucionals. Tremosa va dir després que “per a mi, no es pot ignorar la voluntat dels gibraltarenys. Perquè si tolerem això, tenim situacions com la que passa a Catalunya, on hi ha una majoria social creixent a favor del referèndum i aquesta voluntat és olímpicament ignorada pel Govern de Madrid".

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Romulo, Sant Just, 10/04/2017 - 09:40

Normal. Sempre amb els d'extrema dreta.
@KRLS amb els d'extrema dreta republica, amb le dreta de Flanders, extrema-dreta finlandès, amb Le Pen, amb UKIP....

És evident que el Nacionalisme és sempre d'extrema dreta

#1 Luigi., Barcino, 10/04/2017 - 00:53

Si el Tremola està pel mig , ja sabeu que us toca.