Publicitat
Confidencial · 13 de Març de 2019. 00:38h.

Els testimonis contra Trapero

Tot el material, a l'Audiència Nacional

Els testimonis contra Trapero

Josep Lluís Trapero, en una imatge d'arxiu

S'han plantejat algunes incògnites pel fet que Josep Lluís Trapero, que era el cap operatiu dels Mossos d'Esquadra quan es va produir l'intent independentista de la tardor del 2017, estigui processat per l'Audiència Nacional i a l'espera de judici per aquesta instància judicial de l'Estat, en comptes d'estar sent jutjat pel Tribunal Suprem, com la gran majoria de dirigents independentistes processats per aquests mateixos fets.

Una d'elles és la incidència sobre el judici contra Trapero que poden tenir les declaracions de diversos testimonis durant les sessions que s'estan desenvolupant davant del Suprem, i que estan deixant a una posició molt difícil l'excap dels Mossos. Segons les declaracions judicials d'aquests testimonis, Trapero va actuar a favor que el cos policial defensés la realització del referèndum il·legal, obstaculitzant les forces de seguretat de l'Estat que pretenien impedir la consulta, complint el corresponent manament judicial.

Fonts judicials aclareixen que l'eventual incidència d'aquestes declaracions serà avaluada pels magistrats de l'Audiència Nacional que jutgin Trapero, ja que n'hi ha prou per a això amb que aquesta instància judicial sol·liciti al Tribunal Suprem que li remeti la documentació sobre les declaracions d'aquests testimonis. Per tant, aquestes declaracions formaran part de les proves que s'analitzin per l'Audiència Nacional durant el judici a Trapero.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Graupera, Barcelona, 13/03/2019 - 22:21

Jose Luis, sabem que has rebut moltíssima pressió per no declarar la veritat i protegir als teus caps. Però saps bé que la teva carrera està acabada i per a ells no eres més que un un xarnego a les seves ordres, i t'han deixat sol. Has de dir la veritat i demostrar dignitat perquè sinó d'aquí surts amb l'esquena trencada de per vida.

#1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 13/03/2019 - 00:25

Trapacero, ya puedes ir enguajando la garganta para la ópera. Visto lo visto más te vale.