Publicitat

Pressió perquè surti del procés

Embolic a la CUP

Imatge dels quatre diputats de la CUP al Parlament

Els resulados de la CUP a les eleccions del 21-D van provocar que alguns sectors cupaires qüestionessin l'estratègia seguida fins ara, que es basa a donar prioritat als plantejaments de caràcter independentista, deixant a un segon pla la reivindicació de polítiques socials, que era una de les senyes d'identitat dels diversos col·lectius que formen l'organització.

Ara, la sentència sobre el cas Palau també ha provocat crítiques internes a la direcció per mantenir el pacte amb un partit, el PDECat, que és l'hereu de Convergència, assenyalada directament per la sentència com a receptora d'un finançament irregular a través de la trama del Palau de la Música.

Els sectors crítics de la CUP creuen que els problemes provenen de la decisió d'entrar al Parlament per donar suport al procés sobiranista, el que implica acords amb forces que en molts casos no coincideixen amb els plantejaments cupaires. Així, critiquen el pacte amb el PDECat, que, al seu parer, és un partit de la burgesia i a més està molt tocat per la corrupció. Finalment, també ha sorprès a la CUP el discurs autonomista -segons el cupaires- del nou president del Parlament, Roger Torrent, després de ser elegit.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat