Publicitat
Confidencial · 15 d'Abril de 2019. 00:10h.

Embolic als 'comuns'

Creixen les divisions internes

Embolic als 'comuns'

Jaume Asens amb Ada Colau en una imatge d'arxiu

La coalició que dirigeix Ada Colau està passant probablement el seu pitjor moment des que va iniciar la seva trajectòria política, amb sortides d'alguns dirigents, com a Elisenda Alamany i Joan Josep Nuet, i fortes divisions internes. Lògicament les enquestes, tant les que s'han difós públicament, com les internes elaborades per la coalició, reflecteixen aquests problemes, amb importants baixades de les seves expectatives electorals.

El principal problema dels comuns és la divergència sobre la concepció territorial de l'Estat entre els diversos col·lectius que conviuen a la coalició, amb un difícil equilibri intern entre els corrents independentistes, federalistes i autonomistes. Aquest equilibri es va trencar quan Colau, que mantenia posicions molt ambigües, es va inclinar obertament a favor del conjunt del moviment independentista català, la qual cosa va provocar un fort malestar en amplis sectors de la formació.

El problema es va agreujar quan Colau i Pablo Iglesias van pactar la designació de Jaume Asens per encapçalar la llista per Barcelona a les eleccions generals espanyoles del pròxim dia 28. L'elecció de Asens, molt proper a les posicions més radicals de l'independentisme, va encendre totes les alarmes als sectors dels comuns que qüestionen el suport a l'independentisme de l'alcaldessa de Barcelona. D'altra banda, al sector més independentista, que liderava Alamany, Colau els sembla poc independentista.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat